Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljudet bakom tapeten


vattenkranen droppar från köket
var in och ut
och varannan minut

i otakt med det skämliga ljudet
där ett par älskar bakom min rygg
varannan minut
ett ständigt in-och-ut, in-och-ut

skuggor i en upp-och-nervänd vardag
bebott av ett sorgset kvid
och ljudet från ett främmande samlag
är det som blivit mitt liv

tårar i mörker som inte syns
och en snorig näsa som inte snyts

rakblad skär på ytan
där ingen sorg går att finna

men det raspiga skråvlet
från en trasig musikspelare
hittar den innersta gråten

trösten börjar svikta
både den bakom väggen
och från swingen för hyresgästföreningen
trots den utlåvade förseningen

ett par sista hesa andetag
så jag får fylla hålet i mitt hjärta

tapeten har tysnat ett tag
och kvällen som var här så plötsligt
har hunnit gå från natt till dag




Fri vers av självdestruktiv
Läst 420 gånger
Publicerad 2009-04-13 13:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ett intressant språk och behandlingen av detsamma, ger tillsammans en ordig variant av känslors spel i svängdörren...
2021-07-27
  > Nästa text
< Föregående

självdestruktiv
självdestruktiv