Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

känn pulsen slå



ögonen skimmrar i
den smutsiga spegeln,
täckt i fläckar som
vägrar gå bort

ånger, sorg,
förlorad fåfänga

endast ett par
veckor sedan...
men hyn ser redan
flera rynkor äldre ut


jag stirrar på din grav
men känner fortfarande
pulsen slå

inte hos dig
eller den vardag
du omger dig med

men här, i den
andra verkligheten
utgör du fortfarande
luften jag andas
och de små hjärtslagen
som får blodet att pulsera
genom min kropp


jag skymtar dig fortfarande

väntande vid övergångstället
stressande nere i tunnelbanan
bland de papayadoftande frukterna
i vår gemensamma lilla affär

men spegeln är för smutsig
och graven vi grävde
för djup

och du ser inte längre

men trots att du är död i mitt liv
lever du kvar i mitt hjärta














Fri vers av självdestruktiv
Läst 396 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-06 15:49



Bookmark and Share


    sleepwalking
Jag tar till mig texten, och speciellt de
sista raderna. Jag hoppas att det är
så det kan vara. Trots att döden är
så säker, kanske en del fortfarande
kan leva kvar... Jag hoppas det.
2009-07-06
  > Nästa text
< Föregående

självdestruktiv
självdestruktiv