Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minusgrader i snön

FLICKAN SITTER I SITT FÖNSTER
hon tittar ut på bilarna som susar förbi.

tänker att, någon dag, ja någon dag! så ska hon ligga på dendär vägen.

Hon kollar på klockan, visaren passerar elva, tolv, ett, två och tre.


Hon bara sitter där, helt livlös.
med blödande arm.

hon älskar känslan, det är det enda som kan få henne Riktigt Lugn.
Brännande svidande blödande.

Och hon vill inte mer.

hon öppnar fönstret.
det ligger högt upp i luften.

Medans hon tittar ner, färgas snön rött av hennes blod.

tyst och smidigt hoppar hon ner.
landar på sina fötter.

I bara en stor t-shirt och troser börjar hon springa, snabbare och snabbare.
hon kastar sig ner på vägen.

Det är kallt, minusgrader.

"Om jag inte dör av en bil, dör jag iallafall av köld"
är det enda flickan tänker då en lastbil kommer i högsta fart och flickan inte andas mer.

än idag.
sitter hon och tittar ner.
på bilarna.
känner en viss längtan.

men man kan väl inte dö en gång till.
eller?




Fri vers av nicco
Läst 256 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-24 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nicco
nicco