Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avresor och ankomster - mitt liv i en vänthall

tvåsamhet vald
ensamhet som konsekvens
omställning tar tid
mellan vardagen och helg

nattning, väckning
långa kvällar, kalla nätter
alla hemmets sysslor
tystnad i min vuxenvärld

saknar andetagen
delat hem, delad tystnad
bunden till min kära
i livets motsträviga slag

glada dagar här
äntligen tillsammans
slå om, koppla över
plocka upp var vi sist var

på och av, hit och dit
så olika jag lever mina dagar
våra vägar möts och skiljs
som att leva i ett vändkors

vill vara vid din sida
utan avtryck från mobilen
på min kind
vill somna utan tända lampor
och med min hand i din
vill dela vardagligt nonsens
om lektider och frukostflingor
morgontidning, sopslängning
lämna eller hämta ungar
skippa kvällsdisken och bara prata
och...bara vanlig tvåsamhet...

jag mötte mitt livs kärlek,
valde livet som mor och maka
ett liv i underbar kärlek...

sen fick du en karriär
och jag fick leva i konsekvensen
av val jag inte själv har gjort









Övriga genrer av *maihe*
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-25 00:25



Bookmark and Share


  Jastproject
Fortsätt och skriv, hitta dina grottors djup!
Bakom saknaden finns alltid en ny annan längtan.
janne
2009-02-26
  > Nästa text
< Föregående

*maihe*
*maihe*