Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helgens spya

Det låg en rad av spyor på vägen hem
På vägen hem till mig en lördagskväll
Grannen från Pakistan undrade om någon kanske ätit nåt dåligt
Kanske en kyckling som inte blivit ordentligt tillredd
Nej sa jag
Det tror jag inte
Det är nu det är spysäsong
På helgen är det spysäsong
Man dricker och spyr
Spyr upp veckans tristess
Den gråa vardagens tristess
Man vill ha roligt
Släppa loss
Släppa loss och bli spontan
Man går ut på lokal
Lokal full med folk
Man pratar med sina vänner
Folk man känner sen förut
Man dricker
Man dricker mer
Man dricker ännu mer
Sedan pratar man
Man pratar även med folk man inte känner sen förut
Nu är man full
Full av glädje
Av spontanitet
Full av dricka
Det är då man får en sån lust att spy
Man spyr upp
Fyllan
Tömmer sig
Sen går man hem
På vägen hem är man fortfarande full
Behöver tömma sig igen
Så ibland spyr man
Man mår illa
Illa som fan
Men nästa helg vill man ändå göra en repris
En spyrepris
Så man spyr igen
En spya
Helgens spya
Min granne förstod inte
Jag sa att det är en del av den svenska folksjälen
Jag rekommenderade honom att testa det
Han tackade nej




Fri vers av Karin Andreasson
Läst 458 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2009-03-01 16:56



Bookmark and Share


  VildLilja
Haha!
2009-08-22

  "Dempa"
Klockrent!
2009-03-19

  Redeemer
aj, inte är det en del av min svenska folksjäl. Jag ställer mig lika frågande som grannen. Spyhelg har det varit ändå, eftersom barnen spytt massor, dock inte av sprit.
Hur som helst, fyndigt skrivet!
2009-03-01

  Eaglemountains VIP
Jag som trodde det var vinterkräksjukan som satt spår på trottoarerna i helgen ..... Snyggt formulerat!
2009-03-01

    FinnRaggarn
Ta lungt ombord

vill inte ha hit

¤¤¤SPYA-LINE¤¤¤
2009-03-01

  Svartsilver
skitbra ju!
gillar denna så mycket så jag bokmärker den
2009-03-01

  Per Teofilusson
fint. Är detta en människa? Stumheten tar fan livet av ett helt folk. Välskräddad vrede.
2009-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Karin Andreasson
Karin Andreasson