Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...in med det nya


Leendet i salongen



& när hennes leende fastnade i teatersalongen
kom till och med han på scenen av sig,
svalde ett riff och glömde takt
och ton av tystnad föll


Publiken flydde i panik
men alla utgångar låg så oblockerade och öppna
att ingen visste hur man tog sig ut
För mycket frihet blir ett fängelse, ropade någon på fjärde bänk
innan han tog en brandsläckare från väggen
& slog ett stort hål i luften


Skärvor av syre fyllde salen som ett pilregn
& en tonårsklunga träffades så svårt att de fick lätt att andas,
i andra delar av salongen sprang tankar som Nu lever jag, Nu lever jag
runt och gjorde sitt bästa för att inte störas
medan mannen på scenen låg ryckande och försökte försiktigt
föra en flisa närmare hjärtat


Flera år senare skulle han berätta för sin blivande fru
om hur han en gång varit millimeter från livet,
att han hade stirrat det i vitögat och att det till slut
låtit honom vara





Fri vers av Axel Vinter Persson
Läst 488 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-03-03 04:01



Bookmark and Share


    Ling
Hur skriver jag en kommentar om det som just hände? Jag läste dikten och njöt och log och så kom jag till slutet och läste de sista orden och blev så slagen att jag liksom andades in för häftigt och satte andan i halsen! Wow. Den reaktionen har inget skrivet haft på mig förut.
2009-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Axel Vinter Persson
Axel Vinter Persson