Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mutkolvar utan gränser


Läkemedelsföretag
De säljer sina produkter
Via läkarna
De betalar ”mässor” och annat
För att få läkarna till sej
De berättar om ”sina produkter”

Och runt runt åker deras säljare
Varv efter varv
Timme efter timme
Som skattebetalarna står för
Då man ser det som självklart
Att det är arbetstid, som skattebetalarna, ska stå för

Små ynkliga produkter som
Vilketläkemedelsbolagsomhelst
Kan leverera
MEN
Om läkaren skriver ut just deras
Så skickar man in en receptkopia
OCH där står”får ej bytas ut”
Från läkaren till apoteket


Självklart så kostar detta
Så man tar ut mer betalt
Som då patienten får betala
Senare så hamnar det som receptkostnad
Ja, om nu detta läkemedel ö h t ingår
I ”högkostnadsskyddet”

Läkemedel som kostar ören att producera
Kostar 100 lappar att lösa ut
Och det som borde kallas för
MUTA
Den mutan kvitterar läkaren ut som
T ex ”konsultarvode”

Under tiden blir läkarna allt rikare
Läkemedelsebolagen allt rikare
Patienterna allt fattigare
Patienterna allt sjukare
Piller rullar tydligen lika lätt
Som pengar….
OCH i detta fall
Åt motsatta håll….

”Piller möter kronor
på snikenhetens motorväg”
Patienter dör
Och orden
”Läkare utan gränser"
får en helt annan innebörd...




Fri vers av LassO
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-04 19:41



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Ja, man undrar ju var allt dettta kommer att sluta en gång. Snart brister väl den här bubblan också.
2009-03-04

  Bibbi VIP
Ja, vi borde göra uppror!
Applåd!
2009-03-04
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO