Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

XI. Elljusspår (Ur Julereien)



Som när du åker spark i din hembys barndomslands elljusspår,
som när ljusmaskar lyser upp din hemliga grotta.

Som när elslingor av lampor visar vägen in i din huvudstad,
som när eldflugor visar att natten är här.

Som när fyrar, vintergatans stjärnor och din egen majbrasa,
som när elålar, genomskinliga maneter och alla fantasins varelser finnes där,

Som när du i skogens mörker hittar ett elljusspår.

Som när en isbana lyses upp någonstans ute på landet,
som när en landningsbana lyses upp inför landningen någonstans i landet.

Som när lyktvaktaren skriker ut "klockan är elva,
och allt är väl!" innan människan somnar åter.

LPWJ 30/01/08




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 840 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-05 11:23



Bookmark and Share


  Alexander Gustafsson VIP
Det här var sannelrigen en magisk läsning.

Jätte applåder!
2009-03-05
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP