Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en svenska uppgift som jag skrivit.


Fantasin bakom ögat skyddar dig från verkligheten (en stund)

Hon flydde dit varje natt
där sanden smekte tröstande under fötterna
där luften kysste kroppen ren från synder
där leendets storhet äntligen fann sin rätt

Ön under ögonlocket
var hennes tillflykt
när verkligheten
klöste intensivt på ytan

Hon har alltid nekat
till tron på något gudomligt
bibeln och all dess innehåll
var allt en enda påhittad sägen
Hennes ord löd

Folk förlitar sig på ord,
Som aldrig bevisats vara sanna.
De envisas att tro på något som en Gud,
vilken ska hjälpa dem från allt ont.


Allt hon behövde
Var att bli räddad
Från sig själv
och hennes krossade hjärta

Varför skulle hon tro
på något gott som en Gud
när han tillåter kärlekens
smärtsamma tillslag?


Hon hör hur Pink sjunger
om förlorad kärlek
i låten I don’t believe you
Hon ser sig själv i spegeln
sjunger med när refrängen spelas

Hon kan bara inte tro
hans krossande ord
Hon faller
och han ser på
Låten får henne att förstå
hon är inte ensam
hon delar smärtan
med många fler

Dock vet hon att man aldrig
skall glömma något som betytt mycket
Att trösta sig regelbundet
med de älskvärda minnena
helar dig och ditt hjärta

Därför finner hon sig själv
sjungandes på Ferras låt Rush
som handlar om
Känslor
Kärlek
Förälskelse
och allt vad det innebär

Hon är medveten
om drogen alla lider av
den som saknar adress
den som saknar rehabiliterings hem
den som saknar gift
men ändå får alla på fall
den som skapar ett beroende
precis som kärleken
mellan Romeo och Julia
i en av Shakespeares pjäser
om kärlekens
vackra och hjärtskärande stunder

Med tanke på verklighetens
alla överraskningar
svidande ord
chockerande händelser
behöver alla
finna sitt jag
finna sin ö

Bara blunda
den finns där inne
i väntan på att bli upptäckt

Jag lovar..




Fri vers av caraa
Läst 342 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-05 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

caraa
caraa