Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natten smeker

Natten smeker mig med stillhet,
efter tårars bittra vatten.
Nu går en minut, i taget
en ny, en ny en ny.

Det glimtar vid molnets kant,
likt vårens sol som värmer
det som fruset är.
Din hand jag tyckt till avsked,
från livets inbillade lycka.
Där vågskålen pendlat upp
och ned.

Natten smeker mig med stillhet
Efter tårars bittra vatten.
Nu går en minut i taget.
en ny, en ny en ny.


Gentle nights

Oh blissful peace of the night
after all the bitter tears.
Now, a minute passes by,
and on, and on, and on.

At the edge of the clouds you can see light,
like the spring sun warming all that is frozen.
I have taken leave of you.
and the illusions of happiness,
happiness that never stayed on.

Oh blissful peace of the night
after all the bitter tears.
Now, a minute passes by
and on, and on, and on

Ullabritta









Fri vers av UllaBritta
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-05 15:36



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en vacker poesi men moln och sol i en himmelsvid beskrivning, förmedlar känslan av strävan mot natts smekande fria horisonter
2009-03-06

    JJ VIP
En vacker dikt! vemodsvacker! Gillar särskilt upprepingarna, en ny, en ny en ny, som ger eftertryck åt budskapet! Mvh. JJ.
2009-03-05

  En strimma av guld
En fin dikt som beskriver i stillhet och på ett fint sätt, avslut som man ibland behöver göra i livet och som är smärtsamma.
Det finns också ett hopp i dikten om att gå vidare.

Tack tack.
2009-03-05
  > Nästa text
< Föregående

UllaBritta
UllaBritta