Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

XV. Liemannen (Ur Julereien)

~*~

Jag är så trött på liemannen,
jag skall skämma hans lie
precis som när bönder som slå hö,
istället slå i sten.

Jag är så trött på hycklande ovetande präster,
jag skall fråga ut deras kunskap,
precis som levande frågetecken,
inför arkeologin i historien då de sig ter.

Jag är så trött på kommersens lismande gamar,
jag skall en gång brännas på bål på vår ås,
precis som asarna spred askan över sjön,
med en minnesplakett i trädgården.

***

Så bekämpas i framtiden alla de allierade Liemännen.
Så befrämjas jordens alla vänner av Naturen.

Med stenar, blixtar och hagelregn,
Skämma hans lie skall Zeus, Jupiter och Oden sen!

LPWJ 03/02/08




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 828 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-06 09:11



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Don't Fear The Reaper (Blue Öyster Cult)

aka en av de Fyra Ryttarna, ja min första text jag läste hos dig var ju Marche Funebre då jag nyss lagt upp min Skelett i gryningen (totentanz)

Medeltiden:

Not surprisingly, death began to appear as a skeleton in artwork from this era. In fact, most artists portrayed the skeletal form of death in similar ways. He was often shown holding a dart, crossbow or some other weapon. Eventually, these implements would be replaced with a scythe, a mowing tool composed of a long curving blade fastened at an angle to a long handle. Many paintings showed death swinging the scythe through a crowd of people, mowing down souls as if they were grain. Sometimes, a young woman stood at death's side as a reminder of the link existing between life and death. Another popular notion was that death could interact with the living and tempt them to the grave. Hence the Dance of Death, or Danse Macabre, in which skeletons are shown dancing and cavorting with people from all walks of life.

The Grim Reaper was born from these post-plague visions of death.

Be well,
LPWJ
2009-03-06

    Patrique
En märklig projicering denna gestalt som i historien ständigt placerats bakom vår rygg...och med blick i "döda vinkeln" ser vi honom ej...förnimmer endast denne artificielle med tusen kostymer i bagaget...
Hur hade alltet verkat om de gudomliga kloningsprofeterna aldrig skapat denna tingest...
2009-03-06
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP