Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TALANDE BÖCKER

Varje dag från åtta på morgonen fyller jag mina tankar och mitt
medvetande med böcker som talar. Välartikulerande skådespelares
röster fyller min skalle med allt mellan Marklund, Läckberg och Strindberg.

De sköljer med sina berättelser genom min dag och ger mig inte en chans att tänka på omgivningen. De ger mina tankar en viloplats eller kanske en  tvångströja,jag vet faktiskt inte vilket.
 Fast någon gång då och då, i en tråkig miljöbeskrivningflätas mina egna ord samman med de redigerade berättelserna.
Mina ord har inte spåret av genomarbetning och redigering utan
vinglar oroligt och mållöst in och ut i marginalerna. De försöker tafatt ta kommandot.
Jag tvingar dem alltid tillbaka. Plats! Ligg! Men de är olydiga och likadana som min egen personlighet. Bara dresserade på ytan.
 Det talas om spelberoende och faran att fastna i "World of Warcraft" och andra blodiga datorfällor.

Men jag undrar om inte Talande böcker borde granskas.

Jag  är övertygad om att jaget skulle upplösas i atomer och dallrande rester om jag lyssnat på poeter.se åtta timmar om dagen. ta nu inte illa upp kära medpoeter. Jag skulle säkert njuta oerhört, innan jag totalt glömmer mig själv.

Jag är vansinnigt rädd vad som kommer
den dagen då batterierna tar slut i min cd-spelare.

För jag vet vad som väntar som ett rovdjur i tystnaden.

 

 

 




Övriga genrer av Jan Linderoth
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-07 11:19



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Ha,ha! Jag är åxå en talbok freak då min dyslexi sätter sprätt på ord som hoppar som pingpong bollar i skallen då är en talbok kanon men jag krymper den till mp3 och har ett liten moj med 3 böcker på en gång så den går för fullt så att säga! För denna eminenta text får du 100 poäng!
Fridens och en solglittrande kram/Ammie
2009-03-22

  lodjuret/seglare VIP
hört talas om elsladd? Generator? jag kan rekommendera
'tystnadens historia', den borde uppskattas av dig, boken innehåller mängder med historia om allt från tystnade, skyltfönster, gem, tandborstar och brillornas historia... jag har den som talbok själv och jag rekommenderar den varmt, under lyssnandet av denna talbok hinner du kanske bli vän med dig själv och sedan kunna njuta själviskheten...
2009-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth