Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2005 en svart och varmkylig sommar. Fylld av både liv och död.


TILLS JAG TILL SLUT SLÖT DINA ÖGON

Minns läkaren i vitt
Som en vänlig slaktare
Säga bukspottscancer...inoperarabel
Du höjde din blick...
Frågade försiktigt, inte din stil precis
Får jag gråta nu?
Vi grät länge i vararandras famnar

Det följde en sommar
Fylld av medicin sprutor blöjor och
Ständig bevakning.
Fylld av barn och vänner
Gråt och skratt
Av gräl och förlåtelse
Av .mörker och ljus.

Vi sa att det nära och intima
Det jobbiga skulle proffsen ta.
Men det blev inte så
För kärleks skull gjorde jag och vi
Allt för varandra.
Även då orken nästan tog slut

Du tog dina sista andetag
Med min hand i din.
Huset var fyllt av röster
Från älskade vänner och barn

Tills jag till slut slöt dina ögon
Och din älskade hibiscus slog ut.

Nu lever jag i kärlek
Ett nytt liv efter ditt och mitt.
Om jag kunde spöka för dig

Kan jag trösta med att jag har det bra.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-13 16:19



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
...Jag grät länge i min famn.
2022-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth