Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner från en balkong i Portimao Portugal.


MÅSARNAS SKYMNING

Varje kväll,vid sju ungefär
faller skymningen
på måsars vingar
i hundratals lämnar de land
för att uppsöka sina vattensängar
långt bortanför horisonten.

Atlanters gudinnor
sveper sina kjolar
över den mörka stranden
De viskar och fnittrar
i förväntans natt
som långsamt skjuts framåt
av rosa skymning.

På balkongen sitter
som var morgon
F703
En ringmärkt trut
med gul kall blick
på vårt frukostbord.

Vi lever fem våningar över havet
över nattliga högljudda gräl
och skratt
musik från Irländska pubar
En gatumusikant
sjunger Pink Floyd under solnedgången
"Wish you was here"

Det är november
turisterna led blir glesare
kvällarna kyligare
restauranger slår ner sina ögonlock
av korrigerad plåt
Parasollerna på stranden tas bort
som vissna blommor.

Barry Whites smör smälter
dock ännu på strandbaren Point3
Immiga glas
glittrar på läppar
Här vill jag leva
kanske dö
och
se Måsarnas skymning och flykt
inför varje natt

F703 lyfter sina vingar
lutar huvudet bakåt
sjunger sin spräcka längtasblues
När vi packar väskorna
för resan till
vårt andra hem.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 567 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2018-03-07 09:11



Bookmark and Share


  genni VIP
Vackert skrivet.
2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth