Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt i repris


Att förlora sitt barn...

Att förlora sitt barn
det var som att förlora sig själv.
Ja mer än sig själv.

Jag går alltid omkring med ett dåligt samvete.
Varför?
Jo, maktlös låg hon där
och maktlös var jag.
Men, en förälder ska skydda sitt barn.

Tafatta fick vi spela våra roller.
mamma pappa,
så gott vi kunde,
mellan sladdar och apparater.

Vi kunde inte rädda det vackraste vi ägde.

Ingen fordrade det heller.
men det kändes ändå som ett svek i hjärtat.

Hur som helst, tiden går.

Det värsta har redan hänt,
hon kan aldrig dö en gång till.
Hon kan bara leva mer och mer.

Låt oss ge henne liv,
så gott det går.




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-03-08 19:45



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Jag har inte förlorat ett barn. Men jag har förlorat mitt livs kärlek.
Och jag kan intyga att alla jag har talat med, alla som har förlorat någon, också har haft skuldkänslor. Kanske är det ett av sorgens ansikten. I mitt fall skulden över att jag fick leva men han fick dö.
Jag skulle önska att vi lärde oss att det är ok, att det är friskt och bra att tala om den döde. Tyvärr har jag fått uppleva motsatsen. Min känsla är att så länge man talar om en människa, finns hon kvar. Jag hoppas att det är mer självklart att göra så när det gäller barn.
Din text berör, och känns i hjärteroten som en varm hyllning till ditt barn.
Tack för att du delar med dig till oss. Det är stort.
2009-03-08

  Nina Ahlzén
min största rädsla-kan aldrig förstå-bara beklaga er sorg.
2009-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP