Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla Björn har vuxit en aning

 

 

Lilla Björn har vuxit
och kan klara sig själv
långa stunder.

Ibland kan han tända
Den Lilla Lyktan i mörkret
och sitta själv och mysa.

Andra dagar ropar Lilla Björn:

Stora Björn, Stora Björn!
Det är så rysligt mörkt
och jag vågar inte tända.

Stora Björn, som vet att Lilla Björn
kan så mycket själv
hjälper till att tända
Den Stora Lyktan
och de sitter tillsammans en stund.

Sen går Stora Björn iväg.
Lilla Björn blir räddare och darrar.
Han vet hur sagan kan sluta
och vill ropa på Stora Björn:

Stora Björn, Stora Björn!
Det är så rysligt mörkt!
Kom och ta mig i famnen
och bär mig ut i månskenet!

Men Lilla Björn somnar ensam ikväll.




Fri vers av Jojo
Läst 246 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-10 11:59



Bookmark and Share


    Mejja
Så finurlig och härlig.
Lekfull och mysigt varm.
2009-03-14

  Rosmarin
Fin den här!

gillar sagosymboliken i dom här Lilla Björn-dikterna

ska du inte samla dom i en bok?
2009-03-11

  Tosan VIP
Ser att du har samma barnböcker som jag hemma! Underbara och en källa till inspiration.
2009-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo