Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske en av de lättsammaste rytmerna man kan ha till en dikt är limerickens. Det här är dock egentligen inte någon riktig limerick, eftersom jag struntat i några av reglerna, men rytmen är i alla fall densamma.


Cykellimerick

Med luft genom håret jag susar förbi
på cykeln jag fått, så glansig och ny.
Livet är härligt,
inget besvärligt
solen är varm över himmel och sky.

Jag cyklar runt hörnet på Konsumbutik
rakt över torget, ser ej den spik
som fastnar i däcket,
jag slängs över räcket
rakt ut i rusningstrafik

En tvärnit, två tutor och högljudda skrik
fyller nu gatan med gränslös panik.
Att landa är svårt
när man ramlar så hårt,
det var som spontan gymnastik

Jag reser mig snabbt, jag ser inte klart,
kinderna röda, helt uppenbart
Jag tar mig ur vägen,
blir så förlägen
Jag känner mig inte så smart.

Jag reser min cykel med skakiga händer.
Jag ser mig omkring, och sedan jag vänder.
Räcket har kapats
Cykeln har skrapats
Jag borde ta ett steg i sänder




Bunden vers (Limerick) av Jonathan Fryxelius
Läst 620 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-11 01:15



Bookmark and Share


  Blåbäret
roande och lättsmälta rader med bra flyt
2009-03-11

  © anakreon VIP
Jag hade en kollega en gång som
hade två maximer som han
hävdade ofta:
"Regler är till för de
som behöver dem"
samt
"man måste lära sig skilja
på huvudsatser och bisatser".

Du behöver inte den första
och du behärskar den andra.
Carl-Erik
2009-03-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tack för vers som gick kors o tvärs
Ej det blev en sådan farlig pers!
Om värre det gått,
utan ben Du hade stått!
Å cykeln den gått på en kommers!
Du verkligen fyndigt limerickskriveri.
Jag försöker också limerickar få till
sällan det blir, som jag vill!
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Fryxelius
Jonathan Fryxelius