Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag brukar inte skriva poesi utan rim och versmått, men den här blev jag ganska nöjd med ändå...


Liv eller Död

Skuggan hänger över dina ögon
Skymmer deras djup, gömmer ditt hjärta
Du tittar inte upp, vågar inte avslöja dig.
Ängslan och rädsla styr din ansiktsmask.

Varför får jag inte se dig?

Långt bortom det jag ser
Längtar pupillerna efter ljus,
Men du täcker för dem
Med din bild av dig själv.

Vad är det du döljer?

Du är livrädd för ljuset,
Men du hatar mörkret.
Insvept i flera lager
Av brutna förtroenden

Hur är det fatt?

Du orkar inte sträva
Du är redan fast
Finns ingen mening
Inget förändras

Älskade, ge inte upp!

Trötthet, apati
Hopplöshet
Rädsla, fruktan
Sjukdom

Jag älskar dig! Lämna mig inte!

Hårt
Bunden
Snart
Slut

Gud, hjälp henne!

Ett suddigt ljussken
En strimma av hopp
En drivkraft i djupet
Driver döden på flykt
Du är fortfarande blek
Men på väg mot liv
För du övervann döden
Med Guds hjälp.




Fri vers av Jonathan Fryxelius
Läst 635 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-23 12:31



Bookmark and Share


  Blåbäret
mänskligt och kärleksfullt skrivet...om att se och känna
blev ju mycket bra utan dina rim
blir väldigt äkta på något vis
2009-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Fryxelius
Jonathan Fryxelius