Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inspirationsdepression

Nu är känslan deprimerad, svår att förklara
detta tillstånd är det bara
de som själva provat som vet hur det är att sitta fast i detta klister
när man är lite deppad, och hela sin inspiration mister

inte bara motivationen att skriva, utan hela stämningar
jag önskar att detta kunde brista, och lösgöra alla hämningar
så att man kom i balans igen
och kunde återställa ordningen

en sådan dag som denna, är svår att fånga
när alla tankar far fram i ens huvud, så att tankegångarna blir trånga
man grubblar om det är nåt fel man gjort, eller är det något man har sagt
ingen lösning finns i sikte, jag är helt i omotivationens makt

och önskar en lite större lösning på detta problem
jag sitter vid bordet och grubblar och viker ett mässingsfärgat gem
och dagen verkar stå stilla, men i huvudet är det rusning
och om vad som är fel, har jag inte en susning

vi får väl se vad morgondagen ger, om jag lyckas bättre då
att se ljusare på tillvaron, och ut i friska luften gå
men just idag är tankarna i kaos, jag kommer mig inte ut
kag hoppas verkligen att denna depression är på väg mot sitt slut




© Ted Örnberg 2009 (text)




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-03-11 10:28



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Du fångar detta tillstånd så fint och beskrivande med dina ord så allt speglas av.
Kanske icke uppmuntrande så har detta tillstånd en funktion till reflektion och uppmuntrande ger klarhet när man kommer över staketet.
2009-03-11

  Cosmic Johanna
Förstår presis, det kommer och går,
som tur är är det inget evigt tillsåtnd,
om än tungt att möta för alla känsliga väsen.
2009-03-11

  Trädflickan
Fint beskrivet om att fastna i depressionens klor. Tankarna snurrar men inget kan man förmå sig till att göra mer än att vika gem..

"medans huvudet är fullt av tankar jag sitter vid bordet och grubblar och viker ett mässingsfärgat gem
och dagen verkar stå stilla, men i huvudet är det rusning"
2009-03-11

  anits VIP
Ja inte är det lätt, när man känner som
du gör, men jag hoppas ocg ber, att
du snart kommer i balans, och att ditt
skrivande du åter ger en chans dina
texter är så fina och fulla av mening
vad livet kan ge och ta
2009-03-11

    ej medlem längre
BRAVO!
2009-03-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja att ha det så
är inte lätt då
hoppas ändå
att Du en ljusning
skall få, lite ny
post eller så...
2009-03-11

  Roula O
jättefin text som får en att tänka efter...kram
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP