Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orosmoln som mojnat

Lugn och stilla andas jag
blundar, inget ljud hörs idag
allt är så tyst, inte ett knäpp hörs i något av mina rum
gårdagens kaos och oro är borta, omgivningen är stum

här vandrade jag fram och tillbaka i hela min lägenhet
och lika oroligt var det i mitt inre, i osalighet
jag satt inte i stilla många sekunder
så därför blev det så många oroliga stunder

men nu …jag hör nästan i mitt huvud hur hjärtat slår
och det bankar inte lika högt som igår
det hörs, knappt märkbart, allt är så lugnt
och igår så hamrade samma organ, i oro så tungt

så inatt kan jag sova och kanske få en vacker dröm
om att träffa den där kvinnan, under trädet, hon som var så öm
eller tar mig drömmen till en värld av fantasi
men jag vet att när jag lägger mig i sängen, kommer jag att sova gott däruti

jag går till min kammare och ber en stilla bön och tackar för allt som varit och för att det blivit lugnt
och minns samma tid igår, när jag även bad, då allt kändes så tungt
då HAN kändes så avlägsen, trots att jag alltid har honom nära
men nu ber jag en tackbön, och ber om frid, och beskydd för mina nära och kära




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-03-11 18:09



Bookmark and Share


  Karin Andreasson
Denna dikt var verkligen fin. harmonisk. applåd!
2009-03-12

  Fånga dagen
Det är skönt att det finns dagar som faktiskt är mera lugna utan tärande oro och ångest
Fint skrivet av dig
mvh Anna-Karin
2009-03-12

  Maria T
Skönt att orosmålnet har mojnat.
Så önskar jag dig en god natt och
att du får sova gott och kanske
träffa kvinnan under trädet
2009-03-11

  anits VIP
En vacker känslosam dikt, där
orosmolnen gett vika du får känna
lugn igen, Han hör dina böner
2009-03-11

  Bibbi VIP
Gläder mig med Dig och hoppas att Du får alla önskningar uppfyllda och önskar Dig en underbar natt!
2009-03-11

    Bodil Sandberg
Vilka underbart fin känslofull dikt..kommer att tänka på min natt..som var..helt vidrig..låg sömnlös och vred mig i flera timmar!

får hopp om en bättre natt nu när jag läser dina orosskingrande vackra rader!
2009-03-11

  Berit Robin Lagerholm VIP
Så fin beskriven tillbedjan av ett tillstånd på andra sidan staketet.
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP