Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag kände mig manad att skriva ner den känsla jag fick en dag för några år sedan.


Att fortsätta leva

Jag går genom parken när klockan slår två
och allt är förunderligt vackert här
Men jag kan varken se eller nå
Den saknad i hjärtat jag bär.

Här finns ej vittnen att sakna din doft,
Den glädje du spred alla år
Mot skyn är du buren, du sprider ditt stoft,
du faller som regn i mitt hår.

Kanske ni undrar hur jag nu kan le
Och allt är så svårt att förklara
Men tänk och förundras, jubla och se
Hur hon räknas till himmelens skara.

Vi ses så snart som tiden är inne,
Min älskade du, jag saknar dig!
men du finns här som ett levande minne,
Tills Gud hämtar hem även mig.




Fri vers av Jonathan Fryxelius
Läst 540 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-03-11 19:02



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Andra stycket i denna dikt lyser så starkt och klart.. väldigt fint skrivet!!
2009-03-12

  Tjeckspeare
grym text, du e bra
2009-03-12

  aPorcupine
"du faller som regn i mitt hår."
- dagens diktrad.

Väldigt berörande skrivet.
2009-03-11

  UllaBritta
Mjuk, varm, sorg, kärlek jag kan inte få fram mera, jag är djupt tagen i din dikt.
Tack för att du blev medlem så vi får ta del av dina ord i fortsättningen.

Vad jag förstår så har du nyss bilvit medlem.
då får jag hälsa dig varm välkommen.
2009-03-11

  Blåbäret
att fortsätta leva och bevara ljust i minnet är svårt, men livet tillåter inte annat än att det skall levas...fint skrivet
2009-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Fryxelius
Jonathan Fryxelius