Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som tidningsbud är jag uppe tidigt på söndagsmorgon. Den här känslan fick jag en gång när Karlstad var öde...


Karlstads Sorg

Domkyrkans klockor häver en tystnad,
med enslig och svag melodi
Vinden vill ropa sin isande lystnad:
”En dag och fem liv är förbi!”
Klarälvens vatten gråter i sånger
mot broarnas åldrade stenar;
visor om tomhet i dystra jargonger
drömmar om något som lenar
Parkbänkar sover, gatlyktor vakar
Med oro för dagen som gryr
För bitterhet, smärta, för livet som smakar
Som rädslan, som hoppet vi flyr




Fri vers av Jonathan Fryxelius
Läst 424 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-12 00:20



Bookmark and Share


  Lia-Lej
En mycket stämningsfylld text.. närapå trolsk med svepande dimmor!
2009-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Fryxelius
Jonathan Fryxelius