Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cancer och folköl



jag minns när han kom full
till vår skolavslutning i sexan

han roffade åt sig micken
av en förvånad rektor

vrålade ur sig nationalsången
"Du gamla, du fina"
vet inte vad han ville ha sagt med det

han hade tydligen spelat fotboll i allsvenskan i sin ungdom
i AIK
sen hade han bytt efternamn till 'Snut'
Hasse Snut kallades han i alla fall

jag minns att jag fann hans fru
däckad i ett dike
jag hjälpte henne hem
den stanken lever ännu i mina bihålor
hon bjöd på kaffe
och folköl
i hennes kök
jag kom hem klockan 3 den natten

trevligt

Hon såg lite ut som ett troll
mager
utmärglad
ärrad
av livet

ett par veckor senare
såg jag henne klottra på en av ICA;s reklamskyltar

'Hej' sa jag
'Vem fan e du?' sa hon och gick

jag försökte läsa klottret
men kunde bara uttyda ordet 'Jesus'
återkommande

det verkade vara något slaviskt språk
en dikt

jag hörde att hon dött strax därefter
cancer

Hasse Snut verkade oberörd

söp fortfarande

talade fortfarande högljutt
på torgets enda parkbänk
i sin slitna skinnjacka
och sin AIK-keps






Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-03-13 16:28



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Åhhhh...en högst gripande text som borrar sig in i det allra djupaste av mitt hjärta...mycket bra skrivet!
2009-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP