Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stundande tider


Vårbäckens Sång

Vårbäcken porlar sakta över
kiselsten och grus.
Jag stannar upp och stillar min törst
i dess klara vatten.
Marken grönskar av solstrålars
värme.

Vindens lek, hörs som violiners toner,
så spröda och vackra
Tonerna stiger med mina drömmar
om vårens härliga tid,
när allt börjar spira så andlöst
skönt.

Då ler jordens ansikte ikapp med
solen, och fåglars glada kvitter
som blir till en tonsatt serenad,
nu i vårens första tid.




Fri vers av UllaBritta
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-14 15:03



Bookmark and Share


  LenaLisa
Åh, jag längtar.... Ännu ligger isen tjock på sjön och det snöar här igen. Men det känns att våren är på väg!
Kram LL
2009-03-14

  gunillago
Jag riktigt hör hur det porlar....
2009-03-14

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Poetiskt!
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

UllaBritta
UllaBritta