Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musikpoesi www.myspace.com/BjorneH


MÅLET

Du siktade mot målet,
såg att solen sken där,
du ville vara i ljuset

Vägen dit var krokig,
glädje och svek,
det var lätt att gå vilse

Människor du mötte,
gav dig goda råd,
fast vissa försökte förleda

Du fick löften om guld,
blev av kvinnor förförd,
njöt av deras bultande inre

Du tod där vid ett vägskäl
och visste inte vad
För riktning som ledde dig rätt

Du frågade dig själv
och fick då som svar
Att vägen är lika med målet

Du började att ana,
att målet du sökte,
var en gäckande dansande skugga

Att varje gång den fanns där,
försvann den och sen,
dök den upp igen

Långt där borta




Fri vers av Björne.H
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-15 11:03



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Tänkvärda rader om att nå sina mål. Mycket fin dikt.
2009-03-15

  JNI
ja, den var tänkvärd och likanr kanske månag som kallar sig "sökande" ? , så svårt ibland att lita till sin inre röst
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Björne.H
Björne.H