Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INGEN ÄR DEN ANDRA LIK

Nu ska här radas upp människor.
Svarta, vita, gula, färglösa.
Egenkära, snåla och generösa.
Blåögda, brunögda, grönögda och såna med melerade blick.
En jämförelse av varandra genom raden gick.
En är tjock, en är kort, en är krokig, en är rak.
Har dessa någon gemensam sak?
Där står en blondin med stora bröst.
Bredvid henne en man med alldeles för pipig röst.
En är lugn, en är blyg.
Alla står dem där och kikar på varann i smyg.
En står och gråter och nästa är tyst.
Där står en som aldrig blivit kysst.
Det finns en med cancer som tappat allt sitt hår.
Det finns en som går på kryckor pga skada i sitt lår.
Jag undrar innerligt hur alla i raden igentligen mår?

Ingen är den andra lik.
Vare sig till det mentala eller fysik.




Fri vers av Millis,,Camilla Petersson
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-18 08:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Millis,,Camilla Petersson
Millis,,Camilla Petersson