Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vilka illdåd mot arbetarna, att jämföra deras påtvingade smålöners ackord, med de oförtjänta bonusar som lönemässigt är mellan 30-50 ggr en normalarbetares.... Den enda direktören ger den andra, via styrelseuppdrag... det kallas "arbetarförakt" Maud.


Maud lilla Maud


Sällan eller aldrig
Har man sett direktörerna så på defensiven
De är så ångerfulla
De förbannar säkert ”Uppdrag granskning”
Men sätter sej inte emot
Det är allvar, de vågar inte....

De har säkert skaffat sej en ny svordom
Med namnet på reportern
Men Maud lilla Maud
De som du vann med nekande om statliga pengar
De har du förlorat i ditt sjuka försvar av bonussystem
Och jämförelse med sopkörare och byggnadsarbetare
Den var låg, lägre än glocalnet och Saabs aktier

Du Maud som kallade din lärare för Jesus
Och rektorn för Gud. Eller i varje fall
Att ”de trodde sej vara”
Vad är du själv i dina egna ögon
Treennigheten personifierad eller kanske ”Träenigheten”
Eller möjligen, faaan själv, i kvinnlig variant

Men jag tror du tänker på din ålderdom
Att sitta, likt Fälldin som styrelseordförande
Eller annat, lyfta lön utan mycket prestation
Bonusar och masslönelyft… det gäller att ordna för sej
Westerberg och Grin-Olle Johansson hade sina välgörare
Ni håller ju varandra om ryggen, där finns inga gränser

Pension…
Styrelseuppdrag
Div andra uppdrag…
Allt betalt via skatte medel
Med dagliga ersättningar i klass med månadslöner
För vanliga arbetare… är det din framtid som du drömmer om
Inte dåligt för en simpel norrländsk kärring
Med en framtid som lärare eller nåt i bästa fall
Om du inte slickat dej upp i politiken…




Fri vers av LassO
Läst 166 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-03-19 04:31



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Hoppas framtiden bjuder på mer solidariska politiker! Maud är nog för sent att ändra på, bra diktat!!!
2009-03-21

  Bibbi VIP
Skriver under till 100% på allu omelit här.
Applåd!
2009-03-19

  -Ulla Tilemo- VIP
Å, så befriande. Jag retar ihjäl mig på ''tant Mupp''. Tål inte höra hennes kaxiga röst, än värre är det att se hennes uppenbarelse.
Och själv har hon ju ett litet företag i bakfickan. Så nog får hon in slantar i det här landet som börjar befolkas av politrucker. Om hon har anställda? ''Nej det har man väl inte RÅD med heller''
2009-03-19
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO