Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det slutliga kapitlet om kärlekens labyrinter


Ibland läser jag gamla slitna sms.
Ibland ser jag minnen framför mig som kortfilmer.

Ibland ser jag honom.
Hans bruna lockar, och hans varma nacke som gömmer sig
Fingrar som omsluter en snart tänd cigarett,
fingrar som en gång omslöt min hand
just innan vi rökte den sista cigaretten i kapitlet om oss.

Han är på väg någonstans
någonstans där hela kvällen består av otydliga läppar, flaskor och okyssta halsar
jag vet inte varför jag fortfarande vill vara hans
vi tillhör inte varandra, vi tillhör ingen.

Jag fyller mina lungor med honom
för jag tröttnar aldrig. Kommer jag någonsin?

Jag minns honom bättre än något
hans lena andetag som fylldes av mig
onyktra sanningar borde förtydligas
någon dag
så att jag förstår

Varför jag blir nervös då han ser sig om,
och jag gömmer mig bakom en gubbe med hatt
och rodnar.
Varför hans bruna lockar för alltid kommer passa bäst mellan mina fingrar.
Varför jag aldrig slutar blunda och förtränga
när jag inser att
jag är mer förälskad i mina minnen

än vad jag är i pojken.




Övriga genrer av Lovesick
Läst 495 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-08 22:04



Bookmark and Share


  *Camilla*
Åh, ja.
Ja Maja jag vet och du vet att jag vet för
åh...

du skriver så bra så bra
<3456
2009-10-27

  Frederick
det känns som siden när man läser & det är väldigt positivt.
du är grym.
det vet du också.
2009-04-18

  Heartscene
jätte fin text gumman <3
det är enkelt att fasta i minnen
istället för att inse nuet
2009-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Lovesick
Lovesick