Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du och jag, tror jag det.


Födelsedagsmärket

Huvudvärken stiger
Ögonen svindlar
Alla tankar bara lämnar mig
Det som tillhör mig vägrar att vara mitt längre
Jag känner inte igen mig själv

Jag stod på trottoaren och gjorde inget särskilt
Plötsligt såg jag någon som liknade mig
Jag trodde att det var jag
Ögonen var så lika dem i spegeln
Munnen log samma leende
Näsan och håret var så igenkännande
Det kunde ha varit min tvilling

Plötsligt såg jag att det var min spegelbild
Att min tvilling och jag är samma person
Och ändå så är det som om en främling stod där
Jag stirrade på någon som inte var jag
Någon som var så främmande och stark

Jag har förändrats så mycket de senaste månaderna
Det svaga och veka liksom dunstade bort
Och kvar var en person som inte bryr sig om det som gör ont

Jag såg någon som faktiskt inte var en vekling
Och ändå så var det inte jag
Individen i spegeln log och skrattade
Det gör aldrig jag
Aldrig inombords

Jag känner aldrig värme
Men spegelbilden gjorde det
Hon var fri

Men jag kunde inte acceptera att vi var samma person
Det jag kände stämde inte överens med det jag såg
Men sedan såg jag födelsedagsmärket på handen

Mitt födelsedagsmärke
Min spegelbild
Mitt skratt
Min värme
Mitt leende

Jag var fri
Fri att leva







Fri vers av Losnall
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-21 23:24



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
"Jag var fri
Fri att leva"
Vackert skrivet min vän!
2009-03-22

  Roula O
det låter härligt det...

"Mitt födelsedagsmärke
Min spegelbild
Mitt skratt
Min värme
Mitt leende

Jag var fri
Fri att leva"

Fin text!
2009-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Losnall
Losnall