Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Djupa tankar


Att älska huvudet av sig själv

Det som borde vara livet,
ebbar ut som en kramp.
Utan nåd.
Ett tidvattens brist på rytm.

Med sig i sin ström,
den eviga längtan efter
Kärlek,
och identitet.

Men vem den döde var
man egenteligen intet vet.

Den som förstår sin egen oförmåga,
blottar alldeles för offta,
sitt huvud bara.

Som aldrig blev älskade,
för dom älskade inte sig själva.

Kärleken är väl till för någon annan att
bära, i någon annans vård.

Kärlekens värde är väl när den delas.




Fri vers av Stefan Höglund
Läst 1324 gånger och applåderad av 53 personer
Publicerad 2009-03-23 18:11



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Mycket fin o tänkvärd text...
"Kärlekens värde är väl när den delas...

Sparas i rosens doft...
2014-04-10

    ej medlem längre
Vackert, så vackert
2013-11-12

  bittemi VIP
Ja visst är kärlekens värde när den delas. Fin och klok text
2013-11-06

  Linda CH VIP
Suveränt diktat! Stort hjärta och innehåll.
2013-08-21

  Rozsi.kovacs

Här andas en äkthet om kärleken bra skriftat
2013-07-03

  lodjuret/seglare VIP
Som i så många sanningar, verkligheten liknar samtidigt, såväl apelsinen som citronen. Textens egentligen och ofta, är felstavade.
2013-06-28

    ej medlem längre
En text med stor kraft och styrka i och mycket vacker!
2013-05-30

    ej medlem längre
"Det som borde vara livet,
ebbar ut som en kramp."
Insiktsfullt!
2013-05-29

  Niclas Petersson VIP
Fantastisk.
"Kärlekens värde är väl när den delas"
Mycket vackert.
Gillar.
2010-10-11

  Tim Söderberg
Väldigt fint och sant!
2010-07-18

  Johan Bergstjärna VIP
Kärlek finns bara när den visas.
2010-01-06

  Øivind Armand Halvorsen
Et meget bra dikt! Ja evnen til å elska har vel bare den som elsker seg selv. Et sitat fra Bibelen (Selv om jeg er ateist finner jeg mye sant der også) "Du skal elske din neste som deg selv"
2009-10-30

    sårosa
hej. hittar inget bra sätt att kommentera på.. fastnade för orden bara, bokmärker ..
2009-10-25

  Anna*
På grund av andras oförmåga att älska lärde vi oss inte att älska oss själva. Därför är det oerhört stort när vi lär oss att dela vår kärlek och därmed bryta den onda cirkeln och bli hela. Då kan vi gå bredvid varandra med en egen identitet och dela glädjen och kärleken med varandra... Fin text... födde tankar
2009-10-19

  etthjärtaäralltidrött
så väl talat
som kärlek
när den delas
blir till helhet
2009-08-07

  Blåbäret
Mycket bra och läsvärd text...med en inledning som fångade intresset direkt
2009-06-20

  En strimma av guld
Gillar verkligen slutet.

"Kärlekens värde är väl när den delas."
2009-04-22

  ©Anniz
Jätte nice text!
Faktiskt.
Den var jättebra
2009-04-02

    Tea Alex
Sista meningen var bäst!
:)
2009-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Höglund
Stefan Höglund