Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintervår

Vinterns vita dräkt,
står snart
i vårgrön skrud
sakta stiger
livet sav.
Iskristallens blomma
smälter, och ger liv
till frö som vilat i sin
långa vintersömn
Ivriga att få sprira.
Bäcken vaknar sakta
ur sitt vinteride,
sjunger porlande visor
om stundande tid.
Frostens isblå rosor
tinar och syns
ej mer.




Fri vers av UllaBritta
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-24 18:52



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
ja så härligt det ska bli när vintern byter dräkt
och dina ord allmer mer längtan väckt - vackra rader!
2009-03-24

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Så fint uttryckt om denna tid, brytningen mellan vinter och vår. Just nu har ju vintern gjort en sista - hoppas jag - framstöt... det är isande nordanvindar, i alla fall här uppe. Känns lite segt, men det kommer, det kommer en vår...
En liten sak såg jag: Det står "sprira" i st f spira.
2009-03-24
  > Nästa text
< Föregående

UllaBritta
UllaBritta