Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormens symfoni



Ovädrets oljud utplånade samtliga andra läten i lägenheten. Icke-quantizerade rytmer och långa falskklingande visslingar drev honom upp ur sängen. De starka sömntabletterna han tagit fyra timmar tidigare visade inte längre någon effekt. Stormens symfoni var fullkomligt panikartad, men på något egendomligt sätt var den ändå förklädd i dur. Hunden sov oroligt den natten. Gnällde. Grymtade. Vaknade med ett ryck när hans vänstra fot råkade trampa på dess svans. Men den verkade ändå förstående. Förlåtande. Kände förändring i luften. Med sin nos och sitt sjätte sinne. En krampartad och långtifrån välmenande förändring. Men desto mer nödvändig. ’Proppen i. På med vattnet’ tänkte han. Han var som i trans. Han uppfattade inte själv sina tankar som tankar. Snarare som manande änglalika röster. Vilka han omöjligt kunde, än mindre ville, bekämpa. Regnet piskade sina trioler och punkterade åttondelar mot fönstrets glasyta. Han bar in hunden i badrummet och pratade lugnande monotont till den. Ställde den i badkaret. Den såg förvånad ut med ett uns av skräck i de trötta ögonen. Men med löften om godis efteråt fann den sig i situationen. Någonting stod inte rätt till. Det visste djuret. Samtidigt som någonting fick den att lyda sin husse. Med svansen mellan benen och en vettskrämd blick försvann jyckens kropp ner under den stigande vattenytan. Med en hel del bubblor men utan nämnvärt motstånd blev djuret mjukt i lederna. Drunknad. Med ögonen fyllda av tårar bar han in liket till sängen. Drypande av vatten blev den framlidna, håriga lilla kroppen nedbäddad i sin husses säng. Huvudet på kudden och täcket uppdraget till öronen. Så släcktes den röda lampan. Med ögonen blöta av tårar och resten av kroppen blöt av vatten med en unken lukt av blöt hund gick han åter in i badrummet. Merparten av musklerna i hans kropp var spända när han plockade fram sin rakhyvel och tre stycken värmeljus ur badrumsskåpet. En tändsticksask. Han ställde två ljus på handfatet och ett på tvättmaskinen. Tände dessa. Lirkade av rakbladet från hyveln och lade sig i badkaret. Han tog ett djupt andetag och skar upp två djupa sår på sin vänstra arm. Ända från armbågen till tummen. Han lutade sig tillbaka, slöt ögonen och somnade.






Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-03-26 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP