Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svartna i stan... cirkelbett 'ormbett'




gränd

 

 

se natten, njut

ta emot

 

*

hon vände snabbt, smet in

i närmsta gränd 

mörkt krypin

 

se natten njut ta emot - gamla vänliga ord

 

se natten

katten
(skjuter den rygg den bär med nio lansars lutning)

 

sen njut
(kräver trygghet förskjutning pansars bygge)

 

hon smet in
där skuggorna dolde

 

kvällens flykt bland huvudgatans barer
salonger polisonger luggar och tjockan av cigarr


undergrounds bohem i öppet neon
(ett påfund av djävulen. det skenet bar blott ondska, tänkte hon)

 

kyffen betalda av närmsta kår med batong
en lång lång förlåten gång
bland De Tysta i Toppen

 

hon kunde allas historia
vägen hem var farlig

 

hon valde gränden och skuggorna
åter igen

 

på avstånd krasch av en utkastads sejdel
hon tänkte: en lay de lie rikare den natten
Den Dagens Dilemma dömt att dö

 

i natt, en ängel
i morgon stängd eld och hög krage
hos skriftställaren

 

Länken mellan Gränden och Gatans Giv
i samarbetet mellan
Livet som Timglas utan tid och
Livet som värdig Värdinna hos Herr Frid

 

utan tid för tanke
på nästa liv

 

glider hon utefter husväggarna
med röda klackar i knuten hand

 

undvikande
skramlande och kraschande Alter

 

Nativ, hon ville vara Nativ
allt är

 

redan försent
hon vet det nu

samtidigt slocknar sista gaslampan
framför hennes port

Livet över tröskeln
före det som var Bakom

 

tar vid

*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-25 22:18



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Riktigt suggestivt!
2010-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri