Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På min planet


på min planet råder kärlek
vi har inte uppfunnit svek, hat och svält

vi skövlar inga skogar
dödar inga djur
eller människor

vi kramar främlingar

har inga murar
inga stängsel

vi gör musik i dur
och skriver vacker poesi

tillsammans är vi vår egen Gud



på min planet har vi inga pengar
vi ser dom som roten till allt ont

vi har inga flygplan, inga bilar

vi har inga samhällsklasser
alla äger allt
vi har vackra berg och blomsterängar

vi jobbar utan chefer
kanske 4 timmar om dagen
om vi känner för det

maskinerna jobbar länge
och går på
vindkraft
vågkraft
och solenergi



på min planet
tar alla ansvar

för barnen
för varandra
för planeten

visst vissa mår dåligt ibland
men dom får hjälp

vi har inga poliser
inga brott
inga våldtäkter
vi har ju inget hat
och graffiti är lagligt
det förgyller våra väggar



på min planet får alla vara med
det finns ingen mobbing
ingen stress

jag saknar min planet
och vill åka tillbaks
hem


...nu...











Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 947 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-04-01 11:44



Bookmark and Share


  Trätobroder
som en del av vår dystra planet kanske man skulle göra bäst i att lämna din planet ifred.
men fan vad bra om vi kunde lära oss av den från distans :)
2009-05-08

  Filippovna
Himla, himla fin text.
2009-04-29

  Junitvillingen
Den planeten vill jag köpa enkelbiljett till!!! MYCKET bra text.
2009-04-27

  Junia VIP
Vackert skrivet och även om jag inte håller med i en enda liten halv mening: "vara vår egen Gud" så beskriver det en dröm, en önskan om en planet där kärlek och godhet får råda och det hurrar jag för! Vackert!
2009-04-18

  Eva Langrath VIP
Tack för att du delar dina tankar om denna vackra drömplanet.
för så borde det få vara här och nu.

Eva
2009-04-17

  Ingmar Hård VIP
den planeten finns inom oss. du gör den synlig.
2009-04-17

  Cadena
Jag skulle vilja bo på den där planeten - har egentligen en känsla av att den är min sanna hemvist. Tack för den fina dikten! Alltid bra med en sådan här påminnelse.
2009-04-05

  Lotti
härligt jag har ungefär samma planet i mitt hjärta.
2009-04-01

  Carola Bouvin
Vilket underbart ställe,
Härligt skrivet.
//Carola
2009-04-01

    onsdag
Oj den va vacker..
önska vår planet var sådan oxså
2009-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP