Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En maskrosblomma





Jag lyssnar

och hör

hur maskrosen gör

när hon bryter

sig fram

genom gruset


Så liten

och skör

men livskraften för

henne upp

mot det

milda ljuset


Jag önskar

och tror

att det inom mig bor

en blomma

av samma slag


Ett ogräs

som gror

utan näbbar och klor

med modet

att vara svag








Fri vers av Mygg
Läst 648 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2009-03-30 11:37



Bookmark and Share


  Magica VIP
Bra!
2012-07-01

  aol
så berörande vacker poesi
2010-01-09

    lilja42
h den här var bra-----
2009-11-15

  Myy VIP
Åh, den här tycker jag om!!
2009-03-31

  Cosmic Johanna
mmmm...ja det är modigt att våga vara svag....

vackert som en blomma!
2009-03-30

  Carola Zettergren
Makalöst enastående fint!!!APPLÅDER!!!
2009-03-30

  berxper
Den här är ju helt fantastisk! Vilket underbart flyt. Och innehållet är så bräckligt och går rakt in i hjärtat. En kämpande fin blomma som på något sätt är utanför. Men den kämpar förtvivlat för att nå det eftertraktade ljuset...och bli accepetrad som något vackert.
Som den verkligen är! Som Du är! Det är en styrka att våga blotta sin svaghet! Att vara en människa.
Stor applåd!!
2009-03-30

    Melona
Ja, rytmiskt,

skört
fast starkt

och fint!
2009-03-30

  Lili Samuelsson VIP
en fantastisk fin rytm i denna text
2009-03-30

    Jnåt
den största växtpotentialen har styrkan hos den som är svag. jag vet...:-)
2009-03-30

    ej medlem längre
japp. så är det. seg som attan och aldriguppgeande!
2009-03-30

  Marlboroman/Hg VIP
Så tyst och fin...
2009-03-30

    ej medlem längre
Nu blev jag glad igen.......Myggisk dikt ger hopp!
2009-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Mygg
Mygg