Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa och jag, barndomsglimtar

Vinterlandskap
Jag går bredvid pappa
och hans dunmjuka mörkblå fjällrävenjacka
Jag håller hans hand
Snön knarrar under skorna
Vi skrattar ofta
Dribblar ord emellan varandra
Trumfar varandra i ordvitsar

Höstfärger
Jag sitter på pakethållaren
bakom pappas rygg på en brun Cresentmoped
Jag räknar telefonstolpar
för jag vet hur många de är innan vi kommer fram till stugan
Luften är frisk
Motorn spinner och hans rygg är varm

Sommarnatt
Jag sitter i den röda plastbåten som pappa ror fram
över det blanka vattnet i Torneälven
Vågorna kluckar
Snart är vi inne i stugvärmen
Pappa petar in vedträn i spisen
Jag lägger mig på sängen med det cerisa överkastet
Läser nyaste Kalle Anka pocketen vi köpte inne i byn

Vårdofter
Jag har varit på banken med pappa
och hämtat ut pengar som jag sparat för ögonblicket
En röd treväxlad cykel av märket NSU står nu parant på asfaltsgården
Det är skönt att trampa iväg med den
Reflexerna glimmar i soljuset




Fri vers av Feminaz
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-30 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Feminaz
Feminaz