Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörrar.

Hur kan du öppna ögonen och inse att allt är borta?
Hur kan du stänga en dörr och inse att du aldrig kommer öppna den igen?
Tystnaden viskar i ditt öra
att det bästa du kan göra är att stänga alla dörrar
och aldrig öppna dem igen.
Du kommer stå där med örat mot dörren
och lyssna på fotstegen utanför
likt en trumvirvel som ebbas ut till ingenting
och veta att fotstegen aldrig kommer leda till dig
någonsin.
För alla dörrar är stängda
och du kan inte öppna dem igen.
Och dem som du stängde dörren för
har redan glömt ditt ansikte som var randigt av tårar
och deras trumvirvlar ebbas ut på andra sidan dörren
som du så förtvivlat trycker dig mot.




Fri vers av eggshells
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-31 19:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

eggshells
eggshells