Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tjugo grader utomhus, minus trettiofem inombords.

trettiosju grader celsius är normal kroppstemperatur
men min gick precis ner några grader
kylan drev in genom rummet.

ånga ringlar i luften från mina andetag
men ången tar slut
och ljudet från min bröstkorg är försvunnet

iskristaller på mitt fönster
tjugo grader utomhus.
minus trettiofem inombords.

trettiosju grader celsius är normal kroppstemperatur
men du känns så mycket varmare än så
min egen kyla blir så tydlig mot dig.

dina händer klibbar fast i kylan mot min kropp
du får panik och sliter dig loss
jag är van, det händer alltid mig.

iskristaller på mitt fönster
tjugo grader utomhus
minus trettiofem inombords.




Fri vers av eggshells
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-26 23:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

eggshells
eggshells