Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avokado



avokado för 12 jävla riksdaler
bröd 25
som en påse chips

ska jag jobba en kvart
för en påse chips!?

70 timmar
för att betala hyran!?

hur funkar det där
med kapitalismen
egentligen?

utbud och efterfrågan?
i helvete heller!

nån påstår att en avokado
är värd 12 slantar

skulle säkert få den för 9 och 90
om jag gick 4 kilometer
till en annan butik
där dom påstår att den är värd så mycket

behöver 2
det blir 4 silvermynt
om jag räknat rätt
men vem orkar gå?

hmm, utbud och efterfrågan va?

och en fri konkurrens
på en fri marknad...

valfrihet

friheten att välja mellan
ICA och Vi
mellan
Estrella och OLW

mellan pest och kolera

och en jävla avokado
kostar 12 förbannade spänn...






Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-04-03 12:24



Bookmark and Share


    Jnåt
frukter vi betalar för att få skörda. 12 kronor känns ändå fjuttigt jämfört med en direktörsbonus... :-)
2009-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP