Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack Dan för hjälp med titeln...gjorde en variant av det du föreslog../M




ord i mörker

........

 

den som aldrig hållit dig hårt

bland snurrade lakan

och inte sett dig

sitta på sängkanten

hulkandes

med snoret 

och tårarna

rinnande ner

över dina kinder

och sina händer

 

den som inte tryckt ner dig

i sängen

och sagt

men jag älskar dig

jag älskar dig

jag älskar dig

fatta det

så många gånger

att de häftiga andetagen 

stillat sig

 

den som inte sett dig

ligga

med dina stora ögon

åh, dina ögon

och bara blinka

med långa ögonfransar

mot mörkret

som ett skadat djur

 

den har aldrig känt dig

har aldrig haft din hand

mot sitt hjärta

aldrig ens

mot sin rygg

 

Jag lämnar dig aldrig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Martina_T
Läst 683 gånger
Publicerad 2005-09-13 19:37



Bookmark and Share


  Markattan
Nära, intimt och vackert att läsa.
2005-09-29

  marianela
Otroligt vackert!
2005-09-28

  Tide
näravackert, mjukt och fyllande
2005-09-20

  katastrofromantiker
Texten andas hopp och förtvivlan.
En hyllning långt ifrån fri från sorg och kamp. Men viljan finns där.

Jättefin.
Tycker om upprepningarna.
2005-09-16

  Dan Linder
Kanske du ska kalla den "Orden i mörkret" eftersom jag ser hela scenen i ett släckt vardagsrum och att även dessa ord kan bringa ljus i mörkret som är någons liv: jag inbillar mig att detta är en utsträckt hand som både manar till hjälp och ber om den.

Annars gillar jag vad du gör med repetitioner, det blir som en psalmtext, en slags sängkammarbön tycker jag. "Sängkammarbön" kan vara en titel också. Innerlig, vacker och mörk, hoppgivande och smäktande skön att läsa och spara. Du är vass!
2005-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Martina_T
Martina_T