Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musikpoesi www.mysapace.com/BjorneH I tankarna håller jag upp brevet där invid din gravsten och hoppas att du kan se vad där står, för jag MINNS DIG DÄR I LJUSET...


LÄS HÄR ÄR BREVET

Minns dig där i ljuset
din sång
ett tidigt vårdagsljus
det är nu länge sen

Hörde dig gnola
en schlager
eller på en visa
från förr

Och solen kröp längs väggen
och fångade ditt liv
la sig som ett täcke
på bordet i vårt kök

Du pratade om saker
om hur det kunde vara
jag satt där, jag lyssnade
jag tror jag nyss fyllt sju

Sitter nu
liksom du i ljuset
gnolar liksom du
ibland på någon sång

så mycket kan ju verka
lika som då
ändå är det mesta
helt annorlunda

så jag förstår om du undrar
hur allting ter sig nu
hur livet här runt om oss
har blivit sen du for

och visst borde vi
ha pratat
ännu mer om allt
som hände och som hänt
men du for innan du dog

Du tänkte inte alls
som vi andra oftast gör
du levde mer och mer
i en värld vi inte når

Läs här är brevet,
som du aldrig hann att få
läs här är orden
jag borde skrivit då




Fri vers av Björne.H
Läst 370 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-04-03 14:35



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
En text som gör att tårar, minnen, värme känns tätt där under ytan! Ja, den är så vacker och lätt att känna igen sig i!
2009-04-26

  JNI
så himla bra rader! , är sorgligt då vi inser att vi skulle sagt det "då" och inte sen som aldrig kom.. jättefint skrivet och hoppas den läses nu men med andra ögon då!
2009-04-04

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett vemodigt sorgesamt alster.
Mycket vackra ord som aldrig blev sagda.
2009-04-04

  Piann VIP
En visa som känns igen.
Saknaden av orden som aldrig blev sagda.
Fint och vackert skildrat.
2009-04-03

  Yrre VIP
Å klump i halsen på en gång!
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Björne.H
Björne.H