Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En återanvänd, eller redistribuead dikt, så att säga. Med lite korrigeringar här och var.


Intervju med Konny Kola


"Konny Kola" stod det på dörren,
mattan var av halvsmält plast.
"Röka & Fika" sade Konny, är min enda last.

"En enrummare med sovalkov" var morsans tjäll,
på Grundläggarstigen 11.
"Hon var vacker som en älva" när hon dog.

[Till och med konsumkassarna log]

"Konny heter jag, numera föräldralös",
syrran togs omhand av Myndigheten.
Så mor och jag var ensamma, på den här planeten.

"Farsan? Zigenare" som sa "Hej, och tjenare!",
sen for han med cirkusbilen.
"Jag hörde att an dog på manegen, i Brasilien".

"Jorå, tack, det knallar" och jag drar mig fram,
det går nog som det ska till slut.
"Till sommarn" skrivs jag ut.

"Åtta piller i madrassen" kostar hundrafemti spänn,
och ett besöksförbud, än sen?




Fri vers av Janjohan
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-03 20:19



Bookmark and Share


  Miss Mod
Uppskattar denna raka levande text.
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan