Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusets ängel

Ljusets ängel sitter
i receptionen

Som en Hades väktare
kan hon döma
till evig pina eller öppna dörrarna
till
himmelriket

Ta en nummerlapp säger hon
vänligt
sitt ner och vänta

Porten öppnas

Underlivsbesvär? Har ni blivit våldtagen?
frågar hon
med hög och klar stämma
Då blir det
akuten

Porten stängs

Ångest?
När ni ringde sa ni
ont i magen

Utgången
är oviss

Ljusets ängel har nycklarna
makten
och
härligheten




Fri vers av lorna
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-05 11:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lorna