Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnatt

Vi ligger i vårt
somarnattsdunkla sovrum
som i en
småbåtshamn
ankrade
sida vid sida

Guppar lite
ibland som om en plötslig
vindil
hade träffat
våra
slaka segel

Jag ser din
sammanbitna rygg som säger
Stör Ej
Vill Vara
Ifred
Jag Sover

Tänker du
på bekymmer du inte vill dela
irriterad för att
jag rör mig
kanske
du har ont

Vi vaktar
noga över våra hemligheter
du vet inget
om de tankar
som
håller mig vaken

Vill förstås inte
så vi guppar vidare i natten
du med ditt
och jag
med mitt
långt från varann

Sommarnatten
därute lever sitt eget liv
bland trädkronorna
och i
komposthögarna

Får jag
hålla din hand älskling?
Tills gryningen
är här
och
det ljusnar







Fri vers av lorna
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-24 23:22



Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
Vackert som vanligt, men inte bara vackert utan det gör att man glömmer att andas när man läser dikten. Tack för att du delar med dig.
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

lorna