Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ave maria

Vågorna smäller idag
som
hästsparkar
mot kusterna

Vettskrämda springer
folk på
denna ö
genast till bikten

Lägger sig platt
inför
överhögheten
slickar jesussandalerna

Prästerskapet dinglar
med
rökelsen
delar ut förlåtelsen

Uppblåsta och berusade
av sin
egen Nära-
Gud-upplevelse

De prästerliga elefanterna
älskar sina
lättrogna får
men högst av allt

Älskar de små fårungar
mumsar
mört lammkött
till en slurk klostervin




Fri vers av lorna
Läst 334 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-25 18:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lorna