Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sång till Viveka Macht-von Oben och hennes systrar och bröder

Jag mötte en kvinna från bergets topp
Viveka, Viveka, hur tog du dig opp?
Fick du klättra på andra som ramlade ned?
Inte tänka, för då kunde du halka med?

Det finns andra vägar
Viveka
Det finns andra toppar att nå
Det finns andra lekar att
leka
Men det tänkte du väl ej på?

Var har du förlorat ditt hjärta, min vän?
Blev det rövat ur bröstet för så länge sen?
Var det någon som tog det och kastade bort?
För att ge dig ett annat av hårdare sort?

Det finns andra vägar
Viveka
Det finns andra toppar att nå
Det finns andra lekar att
leka
Kanske kunde du inte förstå?

Du fryser, dina ögon är kalla som is
Viveka, vad fick du betala för pris?
Vanställd och skändad under tidernas lopp
Inga känslor du längre har kvar i din kropp

Det fanns andra vägar
Viveka
Det fanns andra toppar att nå
Det fanns andra lekar att
leka
En dag ska du kanske förstå

Så tag av den låga jag bär i min hand
Jag fick den som gåva från varmare land
att skänka till nån som behöver den väl
Till någon som kanske förlorat sin själ

Det fanns andra vägar
Viveka
Det fanns andra toppar att nå
Det fanns andra lekar att
leka
Men en dag ska du säkert förstå

Ja, en dag ska du säkert förstå







Fri vers av lorna
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-25 00:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lorna