Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fimbulvinter

Då, när du var mäktig
och allas vår Herre
for dina stenkuleögon
in i min hjärna
som lysraketer
på jakt
efter fientliga rörelser

Då, när du var härskare
och vi ditt patrask
ven din
förgiftade tunga
över mitt huvud
och blåste bort
allt vett och förstånd

Och nu, min stackars vän
din kropp
liknar en
utbränd krigszon
ögonkulorna
gammalt
skumgummi

Ömt sveper jag mitt hjärta
kring dig som
en kvävande filt
och nynnar om
fimbulvintern
i ditt
skrynkliga öra




Fri vers av lorna
Läst 311 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-24 23:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lorna