Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Palmsöndagen


102. Bröd och vin




Melki-Sedek
med det skimrande namnet
Rättfärdighet
var konung i staden Salem
fredens stad
Och Melki-Sedek sade,
låt oss bära ut bröd och vin
Välsignad vare Gud den Högste
Himmelens och jordens skapare

Rättfärdighetens Konung
Jesus Kristus
har genom det heliga dopet
skapat oss till nya människor
och genom sin heliga död på korset
försonat oss med Gud
och så stiftat fred

Jesus Kristus
vår evige överstepräst
säger, gör iordning påskmåltiden
dela ut bröd och vin
i en skimrande världsvid gemenskap
Välsignad vare Gud den Högste
Himmelens och jordens skapare




Fri vers av Maria T
Läst 275 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-04-05 12:47



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
En skön vacker text som sätter sig i hjärtat.. applåder
2009-04-08

  Eaglemountains VIP
Palmsöndagen, idag inleds Stilla veckan.

Idag kan vi även sjunga en sång, som vi sjöng i julas.

Hosianna, Davids son, välsignad vare han, Hosianna Davids son, han som kommer i Herrans namn.

Hosianna, i höjden, hosianna, i höjden, välsignad Davids son, som kommer i Herrans namn ....

Kalken, vinet : Kristi Blod för oss utgjutet
Brödet: Kristi kropp för oss utgiven

Vackert skrivet, min vän .....
2009-04-05

  Roula O
mycket bra skrivet!
2009-04-05

    baruk
Underbart fint skrivet om ett, inte helt lätt, ämne! Applåder!
I dag bar vi palmkvistar efter gudstjänsten utdelade av libaneser. Roligt och rörande! Den skimrande världsvida gemenskapen kändes plötsligt påtaglig!
2009-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T