Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
insp. av My Dying Brides eminenta sång "A Kiss to Remember" (som gav mig tillbaks den rätta melankolin) och även Thorgals vikingaserieepos från 80-talet (Album #5: Bortom Skuggorna) vem sa "ungdomskultur" inte hade ett stort djup


Sonnette Opticus Nocturnus Nebula Et Thorgal Tu Epicus


"Sonnette" | "Nattsvart Kärlek, Opus II"
~*~ vi är människor med uråldriga talismansmycken ~*~
(en fri sonnette med epilogue)


I. mina ögon behöver mörkret
ljuset i din dag efter gryning sticker ut mina ögon
som i unga år vid stranden skådar in i Ögats oändlighet
med kvällens stilla frist av bris och svala melankoli och minne om syster dagen

II. mina sinnen behöver lugnet om natten
med pianomusik och kandelaber och tidlös tid
en stilla fläkt av minnens debris svagt ljum som hugsvala i den svarta natten
om nattsvart kärlek då vi sprang i en musikvideofilm i vikingatid - medeltid och framtid

III. mina ögon behöver ditt mörker och djup
mitt sinne ditt nattsvarta lugn
i vår resa till det stora okända nu
änglar och demoner är alla evighetens barn

kvällsskymningens lila vattendrag
för oss till melankoliska toners nebulaland från dag

Epilogue.
vi ändrar glädje till dysterhet
men med samma energi och frenesi
som taktbyten i vår musik
vi passerar riken av tid
in i den andra natten
in i forntid och virvelströmmar i vatten
~*~
in i dödens land och där tillsammans
bortom sol, hopp och glädje och dagens ljus
famnar vi varann
och väntar på vad som döljer sig bakom draperierna av dimmor i träskmarken
av en annan tid
där framklampat har människan tills stock och drivved
och draködlors och urfåglars djurliv
än en gång startat om med buskage från förfäders liv
~*~
en syn som ej setts av människoblickar
på eoner som skådat mycket
vi är människor med uråldriga talismansmycken
och sedan
ett steg tillbaka och strömmen tar oss den naturliga banan
tillbaka till det okända nuet
men med andra ögon - annat synsätt - annat förhållningssätt
men fortfarande samma
vi var där förut
vi var där igen
och vi vann
nya insikter om oss själva
och varann
tills din tår av sorg och smärta blir till en av hopp och lycka

(dessa anteckningar nedskrivna från vår färd
med en tår rinnande från den yttersta kanten av vänster öga)

från människornas värld

till det stora okända

i gryningen möts vi

i

Nattsvart Kärlek...


LPWJ 06/04/09

Nattsvart Kärlek...
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=833828
Dantes Demoniska...
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=842665




Bunden vers (Sonett) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 653 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-04-06 15:51



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Den första riktiga sedan 20e Mars och Sisyfos, jag tror titeln skall betyda Sonett över Nattens Seende Nebula och den episke Thorgal;
lämpligt nedskriven på min W dag (tog Wilhelm efter farfar som 23 åring)

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-06
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP