Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

måla


konstnären ville
måla henne i olja

men hon tvekade

ansiktets skönhet
ögon av sorg och klarhet

väckte hans längtan

han samlade kraft
i drömmen om ögonblick

av möjlig frihet

som stråkar som vilar i
varierat hav

(hans förmåga att prata
utan att ha något säga
hade djupa rötter)




Övriga genrer av Fredrik P. VIP
Läst 571 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-04-06 20:55



Bookmark and Share


  Roula O
en kärleksfull text som du målar så vackert...
2009-04-15

  Cris
Vilken underbar text. Och vad roligt att du funnit den längre textformen. Du är ju grym!!!

Älskar detta:

"som stråkar som vilar i
varierat hav"

och:

(hans förmåga att prata
utan att ha något säga
hade djupa rötter)
2009-04-10

  Berit Robin Lagerholm VIP
En så helt underbar målande ömsint dikt om ögonblick som fångas på olika sätt.
2009-04-08

  Elaine.S VIP
Känner en sprittande lust att vilja måla när jag läser dina ord...och då är det inget jag har anlag för, men känslan att vilja fånga det man ser och känner. Du beskriver det så livfullt och ingående som om färgerna själva skulle kunna placera sig på duken...av viljan själv, för den lever så intensivt...Slutraderna läser jag många gånger, speciella rader det där!! Ser en människa framför mig som bara pratar på, för att han äger orden på något sätt, men han är inte vårdslös med dem...han menar allt han säger..ända inifrån. Ungefär så, hamnar dina ord hos mig...
och jag tyckte om dem!!
2009-04-07

  Maria Zena Viklund
vackert utmålat!
2009-04-07

  L Patrik W Johansson VIP
Moll Flanders goes svenska havskusten !?

finns nog filmmanus och även böcker hos en hel del svenskars erfarenheter

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-06

  Eva Langrath VIP
En vacker kärleksfull text om drömmar som önskar bli verklighet,
Tack bokmärker
Eva
2009-04-06

  peter markurth
oerhört målande, gillar detta
2009-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP